10% korting op je eerste aankoop met code WELKOM10
10% korting op je eerste aankoop met code WELKOM10
Winkelwagen 0

Over ons

In 2017 zocht ik voor het eerst een originele Japanse prent. Ik zag wel vaker Japanse kunst in het dagelijks leven, maar meestal van de tijd was dit ‘The Great Wave’ van Hokusai op posters of als decoratie op... sokken. 
Om die reden besloot ik zelf Japanse prenten te vinden en voor andere mensen beschikbaar te maken.

De Japanse houtdrukkunst is natuurlijk veel méér dan alleen een leuk decoratief plaatje op een sok; de prenten zijn een reflectie van de geschiedenis en cultuur van Japan.  

In 2020 opende ik Lakoi, een lijstenmakerij en kunsthandel, in het hart van Weesp. Lakoi is het podium geworden voor de Japanse prent. 
Het was mij meteen duidelijk: mensen komen pas op het idee een Japanse prent te kopen op het moment dat zij er een zien! Logisch, want je loopt niet zo snel tegen een Japanse prent aan, Je bedenkt ook niet meteen dat het binnen ieders bereik ligt om zelf een mooie prent in huis te hebben.

De populariteit in het pittoreske Weesp is zo groot geworden, dat ik het kopen van Japanse prenten laagdrempelig heb gemaakt voor heel Nederland.
En dat ik een paar jaar geleden veel moeite moest doen om dit soort prenten te vinden, heb ik dit nu een stuk makkelijker gemaakt voor anderen met deze website. 

Aziatiek is sinds 2022 een in-store shop van Lakoi en dient ook als afhaaladres als je de bestelling zou willen ophalen (zie F.A.Q.).