10% korting op je eerste aankoop met code WELKOM10
10% korting op je eerste aankoop met code WELKOM10
Winkelwagen 0

F.A.Q.

Hoe worden houtdrukafbeeldingen (Ukiyo-e) gemaakt?

Nadat de kunstenaar zijn ontwerp had vervaardigd, werd het op een gladgeschuurd houtblok geplakt, waarna eerst de grove vorm werd uitgesneden en later de details werden uitgewerkt.

Voor een prent zijn meerdere blokken nodig, een voor elke kleur, die precies over elkaar moesten passen. Hier speelde het vakmanschap van de houtsnijders een grote rol.

Bij het drukken zelf speelde de drukker de hoofdrol; hij moest gelijkmatig druk uitoefenen om egale vlakken te produceren, verschillende kleuren in elkaar laten overlopen om kleurschakeringen te krijgen, en zorgen dat alle kleuren goed op elkaar pasten.

Let dus op, elk werk is uniek en kleuren kunnen afwijken.

Maar wat is dan 're-carved'?

Dit zijn houtdrukken die gemaakt zijn met dezelfde technieken als de originele houtdrukken. Bij deze serie gebruikten ze verbeterde pigmenten i.p.v. natuurlijke pigmenten. Dit heeft als voordeel dat de houtdrukken beter bestand zijn tegen blootstelling van bijv. zonlicht.

Over de lijsten die wij aanbieden

Alle prenten van Aziatiek komen met een lijst die in eigen atelier worden gemaakt. Hierdoor zijn alle prenten 'ready-to-hang' en optimaal beschermd. Zo zit er een zuurvrij passe-partout karton voor én achter de prent en het glas in de lijst is voor 45~% UV-werend.

De lijsten waar uit gekozen kan worden zijn: licht eiken, donker eiken en zwart.


Over het verzenden & ophalen

Elke prent wordt zorgvuldig ingepakt. Om de lijst en het glas tijdens verzending te beschermen tegen breuk, wordt er een MDF-plank op maat over het glas gezet, de lijst met schuimhoeken en schuim bedekt en het geheel in een doos verpakt.

Omdat we alles zorgvuldig met de hand inlijsten en verpakken, doen wij verzendingen 2 keer per week, op dinsdag en vrijdag.

Alle bestellingen tussen vrijdag 00:00 en maandag 23:59 worden dinsdag verzonden. Als je tussen dinsdag 00:00 en donderdag 23:59 bestelt, dan wordt de bestelling vrijdag verzonden.

De bestelling ophalen in onze fysieke winkel is gratis en kan woensdag t/m vrijdag 10:00 - 18:00 en zaterdag 10:00 - 17:00.